Nyhende — 15 februar 2017

Ramform Titan er et av de åtte fartøyene som dekkes av serviceavtalen mellom Wärtsilä og PGS.

Wärtsilä og seismikkselskapet PGS Geophysical AS har signert en serviceavtale som gjør Wärtsilä til den foretrukne leverandøren av service på motorer og annet Wärtsilä-utstyr. Avtalen omfatter vedlikehold av motorer og fremdriftssystem i PGS sin aktive flåte bestående av 8 seismikkfartøy, der Wärtsilä sikrer maksimal oppetid og sikker og økonomisk drift. PGS sine seismikkfartøy opererer over hele verden med å kartlegge og analysere havbunnen for olje- og gassutvinning.

3-års avtalen ble signert i desember 2016, med opsjon for ytterligere to år. I første fase av kontrakten vil Wärtsilä optimalisere driften og vedlikeholdet av selskapets motorer og fremdriftssystem installert i PGS sine fartøy. Dette vil gjøre PGS i stand til å optimalisere driftskostnadene sine gjennom hele livssyklusen til fartøyene.

Fire av fartøyene er også tilknyttet Wärtsiläs løsning for tilstandsovervåkning (CBM). Løsningen kombinerer sikker drift med optimal motorytelse, og gjør at intervallene mellom overhalinger kan forlenges. Automatisk overføring av data fra installasjonene til CBM-senteret gjør det mulig å overvåke installasjonene online, og å gjennomføre feilsøking av motorene ombord. Wärtsilä analyserer dataene og gir råd om hvordan driften kan optimaliseres og om forebyggende vedlikeholdstiltak.

I andre fase av kontrakten vil Wärtsilä og PGS identifisere hvordan PGS kan bruke Wärtsiläs digitale løsninger for å ytterligere sikre oppetid og minimalisere risiko og kostnader.

– Vi er veldig stolte over å kunne annonsere dette nye samarbeidet, som gjør Wärtsilä til PGS sin foretrukne partner. For å sikre tilgjengeligheten og påliteligheten til en stor, global flåte trengs det et bredt servicenettverk, noe som vi er i stand til å tilby. Ved hjelp av Wärtsiläs rådgivningstjenester kan PGS konsentrere seg i det det er spesialister på – å tilby seismikktjenester til kundene sine, sier Hans Petter Nesse, Direktør for Wärtsiläs servicevirksomhet i Norge.

PGS er en global operatør, med hovedkontor i Oslo. Selskapet leverer 3D bilder av havbunnen som oljeselskaper bruker for å finne olje- og gassreservoarer. Selskapet leverer en rekke tjenester innen seismikk, elektromagnetisme og reservoarer, inkluderer avbildning, tolking og feltevalueringer.

– Geofysikk er et spesialisert og teknologidrevent område, og påliteligheten og sikkerheten til flåten vår er essensielt for at vi kan levere disse tjenester til kundene våre. Vi er trygge på at vi kan stole på de maritime løsningene og ekspertisen til Wärtsilä, og vi ser frem til de kommende årene med fruktbart samarbeid, sier Håkon Matheson, Global Sourcing Manager i PGS Geophysical AS.

Share

About Author

Desken

(0) Readers Comments

Comments are closed.