Kort sagt — 11 august 2017

Då kan det slåast fast at han som lurte på om han såg syner då nokre maurar i trillebåra brått fekk venger, var heldig og fekk sjå eit av naturens under. Det er nemleg hannmaurar som har jobben med å produsera etterkomarar og føra maurgenerasjonane vidare som blir utstyrte med venger på spesielle dagar om sommaren. Ein lesar har vist oss til NRK Rogaland som omtalar fenomenet fykemaur:

«Og ikke bare var de mange, men minst like yre som tenåringene, skal vi tro Ørjan Simonsen, rådgiver i miljøvernavdelinga hos Fylkesmannen i Rogaland.-– Det er gjerne når det er fint vær at de forstår at det bare er å komme seg ut og pare seg, sier Simonsen. Maurene som parer seg, er unge dronninger og unge hanner. Flygemaur er altså ikke en egen art. Enkelte hannmaur får vinger, i motsetning til arbeidsmaurene, og det er disse som fører slekta videre.»

Andre nyhende

Knallraudt  i  haust

Knallraudt i haust

oktober 23, 2017
Beredugnad  på  Heio

Beredugnad på Heio

oktober 22, 2017

«Normal» søndagsnatt

oktober 22, 2017

Rusa båtførar

oktober 22, 2017

Stord berga plassen

oktober 21, 2017

450 til symjestemne

oktober 21, 2017

Låttvalutta frå Hope

oktober 21, 2017

Meir tunnelkunst

oktober 20, 2017

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.