Kort sagt — 11 august 2017

Då kan det slåast fast at han som lurte på om han såg syner då nokre maurar i trillebåra brått fekk venger, var heldig og fekk sjå eit av naturens under. Det er nemleg hannmaurar som har jobben med å produsera etterkomarar og føra maurgenerasjonane vidare som blir utstyrte med venger på spesielle dagar om sommaren. Ein lesar har vist oss til NRK Rogaland som omtalar fenomenet fykemaur:

«Og ikke bare var de mange, men minst like yre som tenåringene, skal vi tro Ørjan Simonsen, rådgiver i miljøvernavdelinga hos Fylkesmannen i Rogaland.-– Det er gjerne når det er fint vær at de forstår at det bare er å komme seg ut og pare seg, sier Simonsen. Maurene som parer seg, er unge dronninger og unge hanner. Flygemaur er altså ikke en egen art. Enkelte hannmaur får vinger, i motsetning til arbeidsmaurene, og det er disse som fører slekta videre.»

Andre nyhende

Veloppdragne  sauer

Veloppdragne sauer

august 16, 2017

Har to på «Tinget» no

august 16, 2017

Skogatufto godkjent

august 15, 2017
3500  på  Utdanningsmessa

3500 på Utdanningsmessa

august 14, 2017

Fire parti på Torget

august 13, 2017

Gøyalt i hagen

august 13, 2017

Hadde leiinga

august 13, 2017

Første trappeløpet

august 13, 2017

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.