Kort sagt — 11 august 2017

Då kan det slåast fast at han som lurte på om han såg syner då nokre maurar i trillebåra brått fekk venger, var heldig og fekk sjå eit av naturens under. Det er nemleg hannmaurar som har jobben med å produsera etterkomarar og føra maurgenerasjonane vidare som blir utstyrte med venger på spesielle dagar om sommaren. Ein lesar har vist oss til NRK Rogaland som omtalar fenomenet fykemaur:

«Og ikke bare var de mange, men minst like yre som tenåringene, skal vi tro Ørjan Simonsen, rådgiver i miljøvernavdelinga hos Fylkesmannen i Rogaland.-– Det er gjerne når det er fint vær at de forstår at det bare er å komme seg ut og pare seg, sier Simonsen. Maurene som parer seg, er unge dronninger og unge hanner. Flygemaur er altså ikke en egen art. Enkelte hannmaur får vinger, i motsetning til arbeidsmaurene, og det er disse som fører slekta videre.»

Andre nyhende

Promillemistanke

mai 01, 2018

Fyll og krangel

mai 01, 2018

Byggenytt

april 30, 2018

Snittalderen opp

april 30, 2018

Grasbrann

april 29, 2018

Hjartepotet

april 29, 2018

Den store ryddedagen

april 29, 2018

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.