Nyhende — 08 mars 2018

Styreformann i Aritech, Helge Gjøsæter (t.h.), og Johannes Helgevold, styreleder i Helgevold Industri Invest og administrerende direktør i Helgevold Elektro, er godt fornøyde med avtalen som er inngått.

Pressemelding frå Aritech:

– Ved å slippe Helgevold Elektro inn på eiersiden etablerer vi en allianse der vi sammen skal gjøre hverandre gode, sier Jan Richard Dyrseth i Aritech.

Som et ledd i vekststrategien til Aritech AS, har stordfirmaet jaktet samarbeidspartnere som kan bidra med ny kapital. Nå er partneren funnet, og 6. mars ble det klart at Aritech får Helgevold Elektro i Vindafjord med på laget.

– Avtalen innebærer at Helgevold Elektro gjennom en kapitalforhøyelse blir medeier i Aritech. Vi blir en del av Helgevold-gruppen, samtidig som vi beholder identiteten og selvstendigheten vår fullt ut. Sammen skaper vi nå et finansielt fundament for videre ekspansjon, opplyser Jan Richard Dyrseth, som er daglig leder og medeier i Aritech.

Helgevold Elektro startet som et enkeltmannsforetak i en garasje i Sandeid, og har gjennom 30 år vokst til et selskap med fem lokasjoner og 140 ansatte. Selskapet har lenge vært en av de ledende totalleverandørene av elektrotjenester i Vindafjord og på Haugalandet, med bred kompetanse innen elektro, automasjon og telekommunikasjon for en rekke markedssegmenter. Helgevold Elektro har blant annet sterk spisskompetanse på systemer for havbruksindustrien, og leverer for eksempel alt av elektro og automasjon til Bremnes Seashores nye, store settefiskanlegg i Trovåg i Vindafjord kommune.

– Ved å slippe Helgevold Elektro inn på eiersiden etablerer vi en allianse der vi sammen skal gjøre hverandre gode. Helgevold vil i første omgang dra nytte av vårt tverrfaglige prosjekteringsmiljø for tekniske tjenester, og vi vil dra nytte av deres velutviklede stabstjenester, blant annet regnskap, kvalitetssikringssystemer og personalsystemer. Samtidig sikrer vi oss en solid samarbeidspartner i området Haugesund-Etne-Suldal, og på sikt kan vi med våre kombinerte ressurser konkurrere om større prosjekter enn vi i dag kan hver for oss, utdyper Dyrseth.

– Vi har en klar vekststrategi, og har i mange år hatt et godt samarbeid med Aritech. Det var derfor naturlig for oss å vurdere medeierskap når Aritech endrer sin strategi. Vi ser positivt på markedet fremover, både på Haugalandet og i Sunnhordland, supplerer Johannes Helgevold, administrerende direktør i Helgevold Elektro.

Avtalen med Helgevold Elektro er siste trekk i en frisk vinteroffensiv fra Aritech, der målet på sikt er å bli en totalleverandør av tekniske tjenester til kunder i Sunnhordland. I februar kjøpte selskapet Fronta Ventilasjon, og denne uken ble også kjøpekontrakten for Grov Elektro signert.

 

 

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.