Nyhende — 12 april 2018

Aasta Hansteen-slepet starta torsdag morgon. Om rundt 12 dagar skal plattforma vera på plass i Norskehavet.

Her ser me Aasta Hansteen på veg nordover i Langenuen, med god hjelp av fem kraftige slepefartøy som totalt har ei motorkraft på 150.000 hestekrefter. Det heile starta i morgontimane i Digernessundet. Med 1,5 knops fart skal konstruksjonen geleidast forbi dei ulike hindera som ligg forut. Frå Bjørnafjorden kjem farta opp i to knop og plattforma er ute i ope hav. Avhengig av vêr og vind skal gassplattforma vera på plass nordvest for Sandnessjøen om 12 dagar.

Aasta Hansteen dreg til havs

Like før klokka 08.00 torsdag starta den 12 dagar ferda mot gassfeltet nordfest for Sandnessjøen. (Video: Statoil)

Posted by Sunnhordland.no on 12. april 2018

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.