Nyhende — 11 april 2018

Singelen kjem 13. april og er frå det komande albumet til Askeladden.

Gitarist Harald Espeland frå Stord og vokalist Johannes Aadland frå Fitjar er med i bandet Askeladden, som i desse dagar slepp ny singel. Dei har sendt oss denne pressemeldinga:

Askeladden, som er kjent for sine underfundige og snedige tekster i kombinasjon med fengende melodier, slipper sin tredje singel «Ned i Kjelleren» fredag 13. april. Singelslippet feires med releasekonsert på Frille og Dyvekes i Bergen samme dag.

Bergensbandet har skapt sitt eget tekstlige univers krydret av litterære referanser. Her er både lys og mørke, sorg og glede, humor og sinne, flettet sammen til treffende tekster med mange lag.

«Ned i kjelleren» er både ærlig og fengende, og byr på referanser til Tom Waits og russisk folkemusikk. Selv om singelen er en tyngre låt enn man vanligvis får servert fra Askeladden, er den fylt av bandets karakteristiske og ukuelige optimisme. Man må bare litt lengre ned i mørket for å finne den.

– «Ned i kjelleren» ble skrevet som en slags «protest» til tunge tanker som mange bærer på, en protest til stemmen som sier at alt er ødelagt og at ingenting kan bli bra. Det er sang som skal kunne trøste i tunge stunder, forteller vokalist Johannes Aadland.

– Sangen handler om å rope ut håp til de som sliter med dystre tanker når mørket er så brutalt at man ikke klarer å nå inn til dem. Vi ønsker å ta livet på alvor, men ikke godta at mørket skal vinne alle kamper, utdyper bassist Torstein Mongstad.

«Ned i kjelleren» er en låt som smyger seg forbi alle forsvarsverker og trenger dypt inn i sjelen.

– I en verden der fasadene blir tykkere for hver dag som går, ville vi lage en låt som kunne snike seg forbi det harde skallet og nå inn til hjertet. Med sitt standhaftige refreng om håpet om et liv som er verdt å leve, håper vi å nå inn til dem som trenger det mest, forklarer trommis Simon Kleppe Røskeland.

– Denne sangen er ment for å bringe inn lys der det er mørkt. Vi ønsker at singelen skal være som en lommelykt for dem som opplever at livet har blitt helt svart, avslutter gitarist Harald Espeland.

De fire musikerne i Askeladden tar visetradisjonen på alvor, samtidig som de tilfører noe nytt, rått og sanselig. Bandet er opptatt av å skrive låter som formidler gode historier fra alle livets sider, og musikken er en hybrid av visesang og pop med innslag av alt fra rock og jazz, hip-hop og folkemusikk.

Fredag 13. april slipper Askeladden singelen «Ned i kjelleren» som er hentet fra bandets kommende album og feirer med releasekonsert på Frille og Dyvekes i Bergen.

Share

About Author

(0) Readers Comments

Comments are closed.